Työllisyyspalvelut

Työvoimapalvelut siirtyvät valtion TE-toimistoilta kuntien vastuulle 1.1.2025

Merijärvi kuuluu jatkossa Ylivieska, Kalajoki, Nivala -työllisyysalueeseen (YKN), johon kuuluvat Ylivieska, Kalajoki, Nivala, Sievi, Alavieska ja Merijärvi.

Jos olet jo työnhakijana TE-toimistossa, sinun ei tarvitse tehdä mitään. Palvelut työnhakijalle jatkuvat ennallaan, vaikka järjestävä taho vaihtuu. Työnhakusi pysyy voimassa ja työttömyysetuutesi maksetaan normaalisti. 

Palvelut avautuvat asiakkaille 3.1.2025 klo 09.00. Merijärven palvelupiste sijaitsee kunnantoimistolla, Kunnantie 1. Palvelupiste on avoinna vain ajanvarauksella.

Ylivieska, Kalajoki, Nivala -työllisyysalueen yhteiset verkkosivut ovat nyt avoinna!

Ylivieska, Kalajoki, Nivala -työllisyysalueen yhteiset verkkosivut ykntyollisyys.fi on nyt julkaistu! Sivusto kokoaa kaiken tarpeellisen ja ajankohtaisen tiedon alueen työllisyyspalveluista.

Kyseessä on verkkosivujen ensimmäinen versio, ja kehitystyö jatkuu vuoden 2025 alussa. Tavoitteenamme on tehdä sivustosta entistä kattavampi ja käyttäjäystävällisempi vastaamaan paremmin alueen tarpeita.

Uusi sivusto palvelee niin työnhakijoita, työnantajia kuin yhteistyökumppaneitakin, ja sen avulla tiedon löytäminen ja palveluiden hyödyntäminen on entistä helpompaa.

Käy tutustumassa:
ykntyollisyys.fi

Yhteystiedot:
Henkilöasiakkaat: henkiloasiakkaat@ykntyollisyys.fi 
puh. 08-8407 400

Yritysasiakkaat: tyonantajat@ykntyollisyys.fi 
puh. 08-8407 401

Lisäksi olennaisena kanavana toimii Työmarkkinatori.

Historiallisen suuri TE-uudistus tuo työvoimapalvelut kuntiin vuodenvaihteessa – Ylivieska, Kalajoki, Nivala -työllisyysalue valmistautuu muutokseen

Vuoden 2025 alussa toteutettava TE-uudistus siirtää julkisten työvoimapalveluiden järjestämisvastuun valtiolta kunnille. Uudistuksen myötä valtion TE-toimistot lakkautetaan, ja Suomeen muodostuu 45 kuntien muodostamaa työllisyysaluetta. Ylivieska toimii vastuukuntana Ylivieska, Kalajoki, Nivala -työllisyysalueella, johon kuuluvat myös Sievi, Alavieska ja Merijärvi.

Uudistus on historiallisen suuri ja vaatinut kunnissa monialaista valmistelua, sillä palvelut siirtyvät keskitetystä valtion järjestelmästä hajautettuun kuntapohjaiseen järjestelmään. Kunnissa on vahva tahtotila turvata sujuvat palvelut siirtymävaiheessa ja varmistaa palveluiden jatkuvuus.

Uudistuksen mukana haasteita ja mahdollisuuksia

Siirtymävaiheessa palveluiden sujuvuuteen voi liittyä hetkellisiä haasteita, kuten tietojärjestelmien käyttökatkoja, viivästyksiä asiakaspalvelussa tai maksatusten ruuhkautumista. Käytännössä uudet toimintamallit, tietojärjestelmät ja asiakastiedot siirtyvät yhden yön aikana valtiolta kunnille.

Kuntiin siirtyy valtakunnallisesti uudistuksen myötä myös reilut 4 400 työllisyyden edistämisen asiantuntijaa liikkeenluovutuksella TE-toimistoista. Henkilöstöresursseihin liittyvät yhteistoimintaneuvottelut voidaan kuitenkin aloittaa vasta uudistuksen toteutumisen jälkeen, mikä saattaa hetkellisesti hidastaa toimintaa.

Kunnat varautuvat huolellisesti

Ylivieska, Kalajoki, Nivala -työllisyysalueella siirtymävaihetta on valmisteltu huolellisesti. Vaikka uudistus tuo mukanaan haasteita, sen tavoitteena on tarjota pitkässä juoksussa asiakkaille entistä vaikuttavampia ja yksilöllisesti räätälöityjä palveluja.

  • Asiakastietojen siirron ja maksatusprosessien toimivuus on varmistettu yhteistyössä valtion kanssa.
  • Kunnat hyödyntävät alueensa tuntemusta ja kehittävät palveluita vastaamaan paikallisia tarpeita.
  • Mahdollisista häiriöistä ja niiden vaikutuksista tiedotetaan kuntien ja työllisyysalueen omissa viestintäkanavissa.

Pitkän aikavälin tavoitteena vaikuttavammat palvelut

TE-uudistus tarjoaa kunnille ainutlaatuisen mahdollisuuden kehittää työvoimapalveluja kokonaisvaltaisemmaksi osaksi paikallisia palveluita. Tulevaisuudessa työllisyyspalvelut yhdistetään yhä tiiviimmin osaksi kuntien elinkeino- ja koulutuspalveluita, mikä mahdollistaa paremman reagoinnin asukkaiden ja yritysten tarpeisiin.

Ylivieska, Kalajoki, Nivala -työllisyysalue on sitoutunut tekemään parhaansa turvatakseen asiakkaille sujuvan palveluiden siirtymän ja kehittyäkseen entistä vahvemmaksi alueelliseksi toimijaksi.

Lisätietoja uudistuksesta ja sen etenemisestä voit seurata työllisyysalueen verkkosivuilta ja muista viestintäkanavista.

 

Kuntouttava työtoiminta

Hyvinvointialue Pohde järjestää työllisyydenhoitosopimuksella kuntouttavaa työtoimintaa Huoltiksella, Tekevän pajalla osoitteessa Pajatie 13. Työtoiminnan yhteyshenkilönä toimii hyvinvointikoordinaattori Marjo Nahkala.

Kuntouttava työtoiminta auttaa työtoiminnan asiakasta pääsemään työhön, koulutukseen tai työvoimapalveluihin parantamalla asiakkaan elämänhallintaa ja toimintakykyä. Kuntouttavan työtoiminnan järjestäminen perustuu aktivointisuunnitelmaan ja työtoimintaa järjestetään asiakkaan yksilöllisen tilanteen mukaan 1 - 4 pv/vko. Työtoimintaan osallistuva henkilö saa työttömyyspäivärahan lisäksi kulukorvauksia ja hän on oikeutettu matkakorvauksiin.

Yhteystiedot:
Hyvinvointikoordinaattori Marjo Nahkala puh. 040-726 75 65
marjo.nahkala@merijarvi.fi.
Tavattavissa ma-ti klo 8.30 – 15.30, ke klo 18 – 20, to 8.30 – 15.30 ja pe 8.30 – 14

Nuorten kesätyö

Merijärven kunta tarjoaa kesätyöpaikkoja merijärvisille nuorille. Töihin otettavan nuoren tulee olla vähintään 15-vuotias. Työn kesto on kaksi viikkoa ja työaika 6 h/pv. Töitä tehdään kunnan omissa toimipisteissä (leikkikenttä, kirjasto, museo, nuorisotoimi, tekninen toimi) sekä sosiaalitoimen toimipisteissä (Salmenranta).

Kesätyöpaikat avataan haettavaksi keväällä hyvissä ajoin ennen kesälomien alkua.

Yrityksille maksettava tuki nuorten kesätyöllistämiseksi

Merijärven kunta maksaa merijärvisille yrityksille tukea merijärvisten nuorten työllistämiseksi kesällä. Tuki on tarkoitettu 16-18 -vuotiaiden nuorten työllistymiseen kahden viikon ajaksi kesä-heinäkuussa.

Tukihaku avataan haettavaksi yhtä aikaa kunnan kesätyöpaikkojen kanssa.