Työllisyyspalvelut

Kunnan työllisyyspalvelut

Työllisyyspalveluiden tehtävänä on auttaa sinua työnhakuun ja elämänhallintaan liittyvissä asioissa. Tarvittaessa saat tietoa muun muassa työpaikoista, koulutuksista ja rekrytapahtumista. Yhdessä voimme miettiä ammatti- ja urasuunnitelmia, kartoittaa työelämän tarjoamia mahdollisuuksia sekä työllistymisen eri vaihtoehtoja. Ota rohkeasti yhteyttä, mikäli tarvitset apua CV:n ja työhakemuksen laatimisessa, työpaikkojen löytämisessä sekä osaamisen päivittämisessä. Yhdessä voimme täyttää mm. eläkehakemuksen, toimeentulohakemuksen ja asumistukihakemuksen.

Tule käymään Huoltiksella tai soittele 040 726 75 65.

Kuntouttava työtoiminta

Kuntouttava työtoiminta auttaa työtoiminnan asiakasta pääsemään työhön, koulutukseen tai työvoimapalveluihin parantamalla asiakkaan elämänhallintaa ja toimintakykyä.

Kuntouttavan työtoiminnan järjestäminen perustuu aktivointisuunnitelmaan ja työtoimintaa järjestetään asiakkaan yksilöllisen tilanteen mukaan 1 - 4 pv/vko. Työtoimintaan osallistuva henkilö saa työttömyyspäivärahan lisäksi kulukorvauksia ja hän on oikeutettu matkakorvauksiin.

Hyvinvointialue Pohde järjestää työllisyydenhoitosopimuksella kuntouttavaa työtoimintaa Huoltiksella, Tekevän pajalla osoitteessa Pajatie 13. Työtoiminnan yhteyshenkilönä toimii hyvinvointikoordinaattori Marjo Nahkala.

Työttömien iltapala

Merijärven kunta tarjoaa työttömille iltapalan Huoltiksella keskiviikkoisin klo 18 - 20. Iltapalan lomassa voidaan jutella arkipäivän asioista ja tarvittaessa sopia aika kahdenkeskiseen tapaamiseen.

Yhteystiedot

Hyvinvointikoordinaattori Marjo Nahkala puh. 040-726 75 65
marjo.nahkala@merijarvi.fi.
Tavattavissa ma-ti klo 8.30 – 15.30, ke klo 18 – 20, to 8.30 – 15.30 ja pe 8.30 – 14

Työllisyyden kuntakokeilu

Merijärvi on mukana Jokilaaksojen työllisyyden kuntakokeilussa, johon kuuluu lisäksi Kalajoki, Ylivieska, Alavieska ja Oulainen. Kalajoki vastaa Merijärven palveluista. Kuntakokeilun asiakkaana ovat kaikki alle 30-vuotiaat, maahanmuuttajat ja vieraskieliset sekä Kelan peruspäivärahaa tai työmarkkinatukea saavat työnhakijat. 

Merijärvellä asiakkaita palvellaan lähipalveluna ajanvarauksella Merijärven kunnantalolla,
Kunnantie 1. 

 Kuntakokeilussa saat kotikunnassasi henkilökohtaista palvelua, tukea ja ohjausta omalta TE-asiantuntijaltasi. Asiantuntija tekee kanssasi tilannekartoituksen ja juuri sinulle sopivan suunnitelman kohti työtä, koulutusta tai muita palveluja. Kuntakokeilussa työskentelee neljä TE-asiantuntijaa, jotka tekevät tiivistä yhteistyötä sosiaaliohjaajien ja muiden eri toimijoiden kanssa.

Työllisyyden kuntakokeilun nettisivut löytyvät osoitteesta: 
https://jokilaaksojentyollisyyskokeilu.fi/

Yhteystiedot:
Jokilaaksojen työllisyyskokeilun yleinen sähköposti ja puhelinnumero: 
p. 040-1936 694
tyollisyydenkuntakokeilu@ylivieska.fi

https://www.kalajoki.fi/fi/tyo-ja-yrittaminen/tyollisyyspalvelut/tyonhakijan-palvelut

Nuorten kesätyö

Merijärven kunta tarjoaa kesätyöpaikkoja merijärvisille nuorille. Töihin otettavan nuoren tulee olla vähintään 15-vuotias. Työn kesto on kaksi viikkoa ja työaika 6 h/pv. Töitä tehdään kunnan omissa toimipisteissä (leikkikenttä, kirjasto, museo, nuorisotoimi, tekninen toimi) sekä sosiaalitoimen toimipisteissä (Salmenranta).

Kesätyöpaikat avataan haettavaksi keväällä hyvissä ajoin ennen kesälomien alkua.

Yrityksille maksettava tuki nuorten kesätyöllistämiseksi

Merijärven kunta maksaa merijärvisille yrityksille tukea merijärvisten nuorten työllistämiseksi kesällä. Tuki on tarkoitettu 16-18 -vuotiaiden nuorten työllistymiseen kahden viikon ajaksi kesä-heinäkuussa.

Tukihaku avataan haettavaksi yhtä aikaa kunnan kesätyöpaikkojen kanssa.