Kirjasto

Merijärven kunnankirjasto

Merijärven kirjasto.
Yhteystiedot

Merijärventie 104
86220 Merijärvi
Puh. 044-4776 270
merijarven.kirjasto@merijarvi.fi

Henkilökunta

Kirjastosihteeri Tuula Alin-Biari Musafiri 
tuula.alin@merijarvi.fi

Kirjastovirkailija Riikka Rajaniemi
riikka.rajaniemi@merijarvi.fi

Aineistotietokanta

Merijärven kirjaston aineisto löytyy Tiekkö-kirjastojen aineistotietokannasta https://tiekko.finna.fi/

Aukioloajat

Maanantai 14-20
Tiistai  12-16
Keskiviikko 12-16
Torstai 14-20
Perjantai 12-16

Juhlapyhien aattoina 12-16

Merijärven kunnankirjasto sijaitsee aivan kylän keskustassa, Koivupuhdon koulukeskuksen, Kilpukkasalin sekä Koivukehdon päiväkodin kanssa samassa pihapiirissä.

sateenvarjoja katossa.

Kirjasto valmistui 1994 ja sai osakseen julkisuutta kauniin arkkitehtuurin ansiosta. Kirjasto on hyvin valoisa, sillä koko rakennuksen pituudelta kulkee korotettu kattoikkuna.

Kirjaston suunnitellut Jukka Lahtinen sanoi tavoitelleensa vaikutelmaa alassuin käännetystä kirjasta, joka pimeässä illassa loistaessaan houkuttelisi kuntalaisia kirjastoon.

Kirjastorakennuksen ehkä silmiinpistävin elementti oli koko rakennuksen pituudelta kulkenut korotettu kattoikkuna, joka jouduttiin kuitenkin poistamaan vuonna 2019 toteutetussa remontissa, jatkuvien vuoto-ongelmien vuoksi. Nyt katto on normaali umpikatto. 

Kalajoen Ammattiopiston (Jedu) sisustussuunnittelulinjan opiskelijat toteuttivat kirjaston sisätilojen laajan remontin vuonna 2014. Remontti rahoitettiin osaksi AVI:n hankerahalla. Remontin yhteydessä sisätilojen koko värimaailma uusittiin siten, että lapset ja nuoret saivat enemmän tilaa. 

Kirjastossa pidetään pienimuotoisia tilaisuuksia ja useita näyttelyitä vuosittain.

 

lasipulloja.

Ristomatti Ratian SOINTU-vaasisarja hankittiin Merijärven kirjastoon vuonna 2001.
Sarja suunniteltiin Find-näyttelyyn, joka oli yhdeksän kaupungin vuodeksi 2000 kokoama laaja taideteollinen näyttelykokonaisuus ja se sai runsaasti kansanvälistä huomiota.
Merijärvelle hankittu Sointu-sarja yhdeksässä värissä on uniikki kokonaisuus ja se on yksi yhdeksästä.
Kaupungit, joissa näyttelyt olivat: Avignon, Bergen, Bologna, Bryssel, Helsinki, Krakova, Praha, Reykjavik, Santiago de Compostella ja Merijärvi - pysyvästi!


Tiekkö logo

Aineistohaku Tieköstä

Aineistonhaku, lainojen uusiminen ja varaukset

Merijärven kirjaston kokoelmat ovat haettavissa Internetissä Tiekkö-kirjastojen yhteisestä aineistotietokannasta, josta voi

       - tutkia, mitä aineistoa Tiekkö-kirjastoissa on.

       - tarkistaa, onko aineisto hyllyssä vai lainassa ja onko siitä varauksia.

Omien lainausten ja varausten käsittelyssä tarvitaan käyttäjätunnusta ja salasanaa. Käyttäjätunnus on sama kuin kirjastokortin tunnus, ja salasanan voi saada yli 15-vuotta täyttänyt kirjaston asiakas asioidessaan henkilökohtaisesti kirjastossa.

Yhdestä Tiekkö-kirjastosta saatu kortti ja salasana käyvät kaikissa Tiekkö-kirjastoissa.

Jos kirja halutaan noutaa jostakin muusta kirjastosta kuin sen sijaintikirjastosta, varaus on tehtävä kirjaston kautta.
 

Alla olevasta eKirjasto-logosta avautuu Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan alueellinen eKirjasto-sivusto. Uusi eKirjasto sisältää 11 e-aineistopalvelua, joissa on entistä laajempi valikoima muun muassa e-kirjoja, e-äänikirjoja, e-lehtiä, musiikkia ja elokuvia. Palvelut ovat ilmaisia kirjastojen asiakkaille ja niitä pääsee käyttämään kaikilla Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan kirjastojen kirjastokorteilla ja PIN-koodilla.

E-aineistopalveluiden käyttöön saa opastusta oman kirjaston henkilökunnalta.

eKirjasto Kainuu ja Pohjois-pohjanmaa.