Ajankohtaista

Ajankohtaista

LAPE Toimiva arki -hankkeen perhepalveluja koskeva kokemustieto-kysely lapsiperheille Pohjois-Pohjanmaalla

26.04.2018

Lapsiperheille on tarjolla erilaisia palveluja arjen tueksi, mutta vastaavatko palvelut lapsiperheiden kokemaa todellista tuen tarvetta?

 

LAPE, Toimiva arki -hanke haluaa selvittää sähköisellä webropol-kyselyllä Pohjois-Pohjanmaan maakunnan alueella perheiden kokemustietoa

ko. palveluja koskien. Kysely on avoimena perheiden vastattavaksi 24.4. - 14.5.2018.

Kyselyyn voi vastata myös mobiililaitteilla. Kysely toteutetaan yhteistyössä Auta Lasta ry:n/ Lapsirikas-hankkeen kanssa.

 

Nyt pohjois-pohjalaisilla perheillä on mahdollisuus vaikuttaa oman alueensa lapsiperheiden palveluihin ja niiden kehittämiseen.

Vastauksia toivotaan saatavan perheiltä kattavasti jokaisesta Pohjois-Pohjanmaan kunnasta - näin perheiden kokemukset ja osallisuus

saadaan hyödynnettyä kuntien ja maakunnan perhepalveluiden kehittämistyössä.

LAPSIPERHEIDEN TOIMIVA ARKI -kyselyn linkki:

https://link.webropolsurveys.com/S/58CFA5032A730A72 

Paluu maaseudulle - paketti kuntaan muuttajille

29.03.2018

PALUU MAASEUDULLE - PAKETTI

Merijärven kunta tarjoaa paikkakunnalle muuttaville perheille (ruokakunta) uuden tieto- ja palvelupaketin, joka helpottaa kuntaan muuttoa ja tutustumista.

Paketti koskee perheitä, jotka rakentavat tai ostavat asunnon Merijärveltä asuakseen siinä vakituisesti ympärivuotisesti. Palvelun saa käyttöönsä yksinkertaisella hakemuksella.

Paketti muodostuu kahdesta osasta: Perehdytys kuntaan sekä käyttösuunnitelma Palvelut käyttöön-rahasta. Osien kesto on yhteensä 6 tuntia. Ruokakunta toimittaa suunnitelman rahan käytöstä 2 viikon kuluessa perehdytyksestä. Muuttajille tarjotun paketin arvo on yhteensä 760 €- 1160 € / ruokakunta riippuen siitä, hankkiiko muuttava perhe oman talon vai rivitalohuoneiston. Perehdytys-osiossa muuttajat perehdytetään Merijärven kuntaan ja kunnassa oleviin palveluihin ja aktiviteetteihin. Palvelut käyttöön-osiossa muuttajaperhe voi ostaa paikallisen merijärvisen yrityksen palveluita etukäteen tehdyn suunnitelman mukaisesti.

Palvelupaketin oganisoija toimii Pohjanmaan Vossikka, Markku Jauhiainen puh. 0440-102 880. Häneltä voi kysyä tarkempaa tietoa paketista.

Jokilaaksojen Kuituverkko-osuuskunnan tiedote 15.11.

17.11.2017

Jokilaaksojen kuituverkko-osuuskunta tiedottaa  

Jokilaaksojen Kuituverkko-osuuskunnan Merijärvi 2017 – 2018 – hanke rakentaa Merijärvelle valokuituverkon. Rakentamista ja sen etenemistä voi seurata Osuuskunnan verkkosivuilta www.jokiverkko.fi. Verkkosivujen kautta pääsee myös Facebook-sivuille, josta löytyy lisää tietoa rakentamisesta, kuvia ja tiedotteita. Facebook-sivut ovat julkiset ja ne ovat näppärä tapa tiedottaa asioista, lisätä kuvia ja vastata kysymyksiin. Liittymän voit edelleen tilata verkkosivujen kautta.

Kuidun pihakaivuuosuudet alkavat isommassa mittakaavassa keväällä 2018 kelien mukaisesti. Pihakaivuisiin liittyen kannattaa huomioida, että ennen sitä tarvitsemme kiinteistön omistajalta:

  • pihakuvan kaivuu-urakointia varten
  • allekirjoituksen pihakuva-kaavakkeeseen

Ohjeet pihakuvan piirtämiseen löytyvät verkkosivuilta. Jos haluat, voimme piirtää kuvan yhdessä kunnantoimistolla antamiesi tietojen pohjalta (soita ja sovi aika). Pihakaivuita varten tarvitaan myös allekirjoitus pihakuva-kaavakkeeseen, jonka saat verkkosivuilta. Voit myös allekirjoittaa kaavakkeen toimistollamme samalla kun asioit pihakuvan kanssa.  

Piirrä ja palauta/postita pihakuva ja allekirjoituskaavake viimeistään huhtikuun 2018 mennessä kunnantoimistolle:

Sirkku Kianto
Jokilaaksojen Kuituverkko-osuuskunta
Kunnantie 1
86220 Merijärvi

Tai skannaa molemmat: info@jokiverkko.fi

Lisätietoja hankkeesta:

hankekoordinaattori
Sirkku Kianto
info@jokiverkko.fi
p. 040-716 1964

Työttömien avain Kilpukan kuntosalille

03.04.2017

Työttömien kuntosaliavain on päätetty ottaa käyttöön 15.3.2017 alkaen.

Työttömän avaimen hinta on 15€/kk, 35€/3kk, 50€/6kk tai 70€/ vuosi, käyttöehdot samat kuin henkilökohtaisissa
avaimissa.

Työttömyydestä on esitettävä todiste kuntosalisopimusta tehdessä!

Vapaa-aikalautakunta